תחבורה ציבורית בלונדון- כל הדרכים להתנייד בלונדון

You are currently viewing תחבורה ציבורית בלונדון- כל הדרכים להתנייד בלונדון

התחבורה הציבורית בלונדון מעולה אבל לפעמים קצת מבלבלת.

טיוב, רכבת עילית (DLR או Overground), אוטובוס קומתיים ומוניות מכל הסוגים. במבט ראשון נראה שהתחבורה הציבורית מסורבלת (בעיקר הטיוב) אבל באמת ברגע שקולטים את הרעיון זה מאוד אינטואיטיבי וברור.

פוסט קצת ארוך אבל אני מבטיחה שאחריו יהיה לכם סדר לגבי כל האופציות!

אפליקציות:

מאוד נוח להשתמש ב- google maps אבל אני ממליצה להוריד גם את city mapper- היא מסונכרנת בצורה טובה עם התחבורה הציבורית בלונדון (אם יש שינויים או ביטולי קווים אז היא יותר מעודכנת מהגוגל מפס) ומאוד נוחה לשימוש. תוכלו לשים את המסלול מראש (שימו לב במיוחד לפני שאתם נכנסים לטיוב כי בפנים לא תוכלו להשתמש באינטרנט) והוא ישאר פתוח גם כשתיכנסו לאזור בלי קליטה.

כרטיסי נסיעה:

  • כרטיס אוייסטר (Oyster)- כרטיס פלסטיק נטען שאותו אפשר להוציא בכל אחת מתחנות הטיוב, באמצעות המכונות האוטומטיות. עלות ההנפקה היא 5£ המשמשים כפיקדון שאותו אפשר לקבל בחזרה בסוף הטיול.

לאחר הנפקת הכרטיס אפשר להטעין אותו בסכום כסף או לקנות חופשי יומי\חופשי שבועי. את היתרה בכרטיס תוכלו לבדוק בכל תחנת טיוב באחת ממכונות ההטענה.

בסוף הטיול אפשר להחזיר את האוייסטר באחת מהמכונות האוטומטיות ולקבל את הפיקדון +הכסף שנשאר בכרטיס (בתנאי שלא נשאר עליו יותר מ10£). בשדה התעופה הית'רו יש גם עמדה שבה אפשר להזדכות על סכום גבוה יותר. ונקודה אחרונה- על מנת להחזיר את הכרטיס צריכים לעבור לפחות 48 שעות מהרגע שהנפקתם אותו.

  • הטרוולכארד (Travel Card) 1+1- כרטיס מנייר חופשי שבועי בטיוב, רכבת עילית ובאוטובוסים ובנוסף נותן הנחות של 1+1 לאטרקציות שונות. ניתן להנפיק אותו רק באחת מתחנות הרכבת העילית הגדולות (לא בטיוב)-

Liverpool street, Kings Cross St Pancras, Euston, Marylebone,  Victoria, London Bridge, Charing Cross, Paddington, Waterloo, Fenchurch street.

יש להגיע עם תמונות פספורט, לגשת לדוכן הכרטיסים ולבקש כרטיס נסיעה שבועי  Travelcard 2 for 1.

*כל אחד מהאנשים חייב בכרטיס. כלומר אם אתם זוג ורוצים להשתמש בהטבה של 1+1 לשניכם צריך להיות טרוולכארד 1+1.

*אי אפשר לקנות אותו בשדה התעופה!

האתר עם האטרקציות שמשתתפות במבצע: https://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london

  • כרטיס אשראי contactless- חלק מכרטיסי האשראי מאפשרים תשלום באמצעות contactless (רק באמצעות מגע). במידה ויש לכם את הסימן על הכרטיס אפשר להשתמש ישירות באשראי במקום לקנות כרטיסי נסיעה. רק שימו לב שיהיו לכם גם עמלות המרה מפאונדים לשקלים.
  • כרטיס נסיעה מנייר- ניתן לרכוש כרטיס נסיעה מנייר לנסיעה בודדת אבל מחיר הנסיעה גבוה יותר מאשר בשימוש בשיטות האחרות.
Bat Mitzva Photoshoot - Young girl in front of London bus
Portrait Photography - Man in front of a moving blurred tube train in black and white in London

כדאי לדעת:

  • בלונדון אפשר וכדאי לחפש את הכתובת לפי המיקוד. מה הכוונה? נניח שנרצה להגיע לשוק ספיטפילדס ב- 56, Brushfield street, Spitalfields, E1 6AA- מספיק להכניס לאפליקציה את החלק של המיקוד שהוא E1 6AA.
  • לונדון מחולקת לאזורים (zone), כאשר מרבית המקומות התיירותיים נמצאים ב-Zone 1 ו-2.
  • יש עלות נסיעה יומית שמעליה לא ממשיכים להיות מחויבים (בערך שבע פאונד בין אזורים 1-2). ככה שגם אם תשתמשו בתחבורה הציבורית המון באותו יום לא תחוייבו ביותר מזה.
  • כדי לצאת מלונדון לעיר אחרת צריך לקנות כרטיס נייר נפרד.
  • ילדים מתחת לגיל 11 נוסעים בחינם בליווי מבוגר, פשוט עוברים ביחד בשער.
  • ילדים מגיל 11-15 (כולל) מקבלים 50% הנחה. על מנת לקבל את ההנחה יש לקנות כרטיס אוייסטר רגיל ולנסוע לאחת מעמדות ה-Visitor Center שנמצאות בתחנות של:
  • Liverpool street, Piccadilly Circus, Victoria, Euston, King’s Cross, Paddington, Gatwick Airport, Heathrow. שם ישנו את פרופיל הכרטיס ל-50% הנחה.
  • לפרטים נוספים על כרטיסי נסיעה לילדים: https://tfl.gov.uk/fares/free-and-discounted-travel?intcmp=54647

מחירים (נכון לשנת 2020):

מחירי הנסיעה משתנים בין האזורים (zone) ותלויים גם בשעות העומס (7:30-9:30 לכיוון מרכז העיר ו16:00-19:00 בכיוון ההפוך). האוטובוס הינו האופציה הזולה ביותר לנסיעה ובנוסף, בהחלפת אוטובוס במהלך 60 דקות מהנסיעה הראשונה לא תצטרכו לשלם שוב על הנסיעה השנייה.

מחיר הנסיעה נע בין 1.50£ באוטובוס ו-2.40£ בטיוב לנסיעה בודדת ולא בשעות הלחץ.

בנסיעה באזורים 1-2 המקסימום היומי שעליו תחויבו הוא 7.20£ (צריך להמשיך להעביר את הכרטיס בתחנות ובאוטובוס, אבל מעבר לזה הכרטיס לא יחוייב).

אז מה הכי משתלם?

בגדול, אני אישית חושבת שעדיף לקנות את האוייסטר ולהטעין אותו כל פעם בכמה שצריך. הטרוולכארד אומנם נותן הנחה של 1+1 אבל יש כמה חסרונות ברורים:

  1. לטעון כרטיס חופשי שבועי באוייסטר יעלה בדיוק כמו הטרוולכארד. כלומר היתרון של הכרטיס הוא רק אם באמת תלכו יותר לאטרקציות שכלולות ב1+1.
  2. צריך לעבור ולבדוק איזה אטרקציות כלולות במחיר היות ולא הכל כלול.
  3. צריך להגיע במיוחד לאחת מעמדות הרכישה, מה שמצריך נסיעה מיוחדת ולמי באמת יש זמן?
  4. משתלם רק אם אתם מגיעים ליותר מחמישה ימים- היות וזה חופשי שבועי, לא באמת משתלם לזמן שהוא קצר מזה (אלא אם כן תלכו לכמות של אטרקציות שתחפה על זה).
  5. ילדים בגילאי 11-15 מקבלים 50% הנחה באוייסטר, אז בכל מקרה לא שווה לשלם את המחיר של החופשי שבועי.
  6. לא מקצר תורים- עם הטרוולכארד עדיין תצטרכו לעמוד בתור על מנת להראות את הכרטיס ולקבל את ה-50% הנחה לעומת קניית הכרטיסים באינטרנט שמאפשרת לכם להגיע ולדלג על התור וכאשר מגיעים בתקופות עמוסות זה מאוד משמעותי.
Couples Photoshoot - Couple standing in front of each other holding hands in the tube station with train moving London